Privélessen Cubaanse salsa

Duur van de lessen

De privélessen Cubaanse salsa duren 60 minuten. Uiteraard kun je ook meerdere lessen achter elkaar volgen.

 

Dansstijl

Onze dansstijl is Cubaanse salsa op verschillende niveaus. Daarnaast kun je vragen om lessen waarin extra op ladystyling of techniek wordt gelet. De privélessen worden op je voorkeuren afgestemd.

 

Niveaus

De lessen kunnen op verschillende niveaus worden gevolgd, van beginners tot gevorderden. Om je een idee te geven van de inhoud van de lessen, geven we hieronder wat voorbeelden.

 

Beginnerslessen salsa

Bij beginners staat de kennismaking met de basis van de salsa centraal. Je leert de verschillende basispassen die je nodig zult hebben om met verschillende mensen te kunnen dansen, en er wordt al wat aandacht besteed aan de bewegingen met je heupen en armen. Het belangrijkste is dat je plezier krijgt in het dansen, dus vooral niet te veel denken maar gewoon doen. Als het goed is, hoef je na een tijdje niet meer over de basis na te denken tijdens het dansen.

 

Intermediate lessen

Bij de intermediate lessen leer je verschillende combinaties, variaties op eerder geleerde danspassen en wat ingewikkeldere figuren. Verder wordt er meer aandacht besteed aan je houding en balans, en de techniek van het draaien. Het doel van de dansleraar is dat je dat wat je doet, mooi kunt uitvoeren. Dus niet zoveel mogelijk combinaties en draaien kunnen doen, maar wat minder combinaties perfect kunnen dansen.

   

Gevorderden salsa

Hier ligt het niveau al erg hoog. De figuren zijn lastiger en er volgen soms veel figuren op elkaar. De techniek die je eerder al hebt aangeleerd wordt geperfectioneerd.